15 години подкрепа за малкия бизнес с международни амбиции

През 2023 г. Enterprise Europe Network празнува своя петнадесети рожден ден. За да отбележат този етап, партньорите на мрежата по целия свят ще празнуват заедно с някои от 4,2 милиона малки предприятия, на които са помогнали за иновации и растеж в международен план.

Кого подпомага мрежата?

Вградени в местните бизнес структури и свързани по целия свят, партньорските организации на мрежата, които са над 450 на брой, са перфектно позиционирани, за да подкрепят бизнеса в широк спектър от сектори от всяко кътче на ЕС.

Доверените съвети и практическата помощ на съветниците на мрежата подкрепят бизнеса от селското стопанство до изкуствения интелект, от текстила до космическата промишленост, от морските до творческите индустрии, със специален акцент върху подобряването устойчивостта, издръжливостта, и дигиталната транформация. Уникалната комбинация от местни знания и глобален обхват означава, че хиляди компании са имали достъп до международните пазари и да развиват бизнеса си по-бързо и по-бързо.

Как Мрежата помага на бизнеса?

Повече от половин милион компании са се възползвали от персонализирани бизнес съвети, които са им помогнали да подобрят международния си потенциал..

Научете как Мрежата успя да насочи финландската компания OiOi към международния успех.

Съветниците на мрежата гарантират, че предприятията са готови за инвеститорите и имат достъп до правилните източници на финансиране, за да доведат своите иновативни идеи до търговски успех.

Научете как Мрежата помогна на испанската компания Life Length осигури финансиране за развитие на тяхната новаторска технология.

Благодарение на своята експертиза и безплатна подкрепа, всеки ден 525 компании получават специализирани сесии за ориентиране и обучение. Мрежата им помага да се възползват от възможностите на единния пазар на ЕС и да получат достъп до международните пазари извън Европа.

Научете как Мрежата подкрепи холандската компания Beefy Green в намирането на правилните бизнес партньори, и помогна на ирландската компания Achill Oysters да изведе бизнеса си на световната сцена.

Защо да се обърнем към мрежата?

Това са само няколко примери за компании, които са се възползвали от подкрепата на Мрежата. Компаниите от цяла Европа и извън нея се обръщат към мрежата като надежден партньор с доказан опит в подпомагането на компаниите да постигнат своите международни амбиции.